Navigation

Crypto: Bitcoin verder onderuit in Azië - de chart

Crypto: Bitcoin verder onderuit in Azië - de chart

De koers van Bitcoin heeft in Azië een sterke daling vertoond en bereikte zelfs een dieptepunt net onder de 58.000 dollar. Daarmee bleef de koers net boven het niveau van begin mei, toen een dieptepunt werd bereikt net onder de 57.000 dollar.

De daling van Bitcoin heeft een negatief effect op de bredere cryptomarkt, inclusief altcoins, die ook onder druk staan omdat Bitcoin nog altijd de leidende cryptovaluta is.

De daling wordt, naar men veronderstelt, veroorzaakt door een kopers-staking volgens handelaren. Tevens wordt gezegd dat overheden hun geconfisqueerde Bitcoin aan het verkopen zijn en dat ook miningbedrijven een gedeelte van hun Bitcoin op dit moment op de markt dumpen. In dit geval gaat het om de zwakkere miners die geld nodig hebben om hun operaties draaiende te houden.

De beweging van Bitcoin geeft, volgens ons, aan dat we nog steeds voorzichtig moeten zijn. Hoewel de tweede VWAP (Volume Weighted Average Price) die we in de grafiek hebben getekend, de gele lijn, nog steeds standhoudt, ondervindt Bitcoin nog altijd weerstand op de VWAP die daarboven ligt, de andere gele lijn. Ook is het nu steeds verder verwijderd van een all-time high, wat in het verleden, zelfs terugkijkend naar 2021, een zeer sterke weerstand was.

Het is duidelijk dat er nieuwe katalysatoren nodig zijn, en zolang die er niet zijn, lukt het Bitcoin zelfs bij positieve ontwikkelingen niet om te stijgen. Zodoende blijven wij op de korte termijn erg voorzichtig over Bitcoin en de gehele cryptomarkt.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.