Navigation

Crypto: Coinbase voorziet afname neerwaartse druk op Bitcoin

Analisten van Coinbase merken op dat de neerwaartse druk op Bitcoin aanzienlijk is afgenomen. Coinbase geeft als reden dat het failliete FTX-vermogen zijn grote GBTC-posities al heeft verkocht. Het monetaire versoepelingsbeleid van de Federal Reserve (Fed), dat naar verwachting op 1 mei zal beginnen, en het einde van het programma voor het verminderen van de balans dat in juni begint volgens Coinbase, kunnen steun bieden aan Bitcoin en andere tokens in het tweede kwartaal van 2024.

Hoewel de opinie van Coinbase goed onderbouwd is, moet nog blijken of de druk op de korte termijn daadwerkelijk verminderd. Wel geloven we dat er inderdaad betere tijden aankomen. Maar het feit dat Genesis ook een grote partij Grayscale voorraad (Bitcoin) op de markt kan gaan smijten kan juist weer negatief zijn (zie eerder artikel vandaag).

Door de druk uit FTX en dat is weer gecorreleerd aan GBTC en het kunnen uitstappen tegen nominale waarde zorgt voor een vertekende markt. Het probleem blijft of Grayscale niet een te slechte naam heeft en er nog meer uitstroom komt.

Echter, als dit tot een te grote daling van Bitcoin leidt, is er te weinig voordeel voor de uitstappers. Dat zou dan inderdaad voor een matiging van de druk kunnen zorgen. Maar er zijn ook nog steeds professionals die zelf bullish zijn op crypto en Bitcoin, die nog steeds enigszins terughoudend zijn en nog wel een soort van crash voorzien voordat de boel echt weer naar boven gaat.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.