Navigation

Crypto: visie op Bitcoin - nog steeds rond weerstand - kans outbreak toegenomen

Crypto: visie op Bitcoin - nog steeds rond weerstand - kans outbreak toegenomen

Bitcoin bevindt het zich momenteel in een fase waarin het prijsniveau zich rond een weerstand bevindt. Echter, gezien de recente ontwikkelingen, lijkt de kans op een outbreak boven deze weerstand te zijn toegenomen.

Het kan slechts een kwestie van tijd voordat we mogelijk een nieuwe opwaartse beweging zien plaatsvinden. Dit kan ook na een correctie plaatsvinden, maar misschien gaat zo'n correctie nu nog niet gebeuren.

Halving

De verwachtingen voor Bitcoin blijven ook op de lange termijn positief. Ook vanwege de naderende halving eind april. Met de halving wordt het dagelijkse aanbod van nieuwe Bitcoins gehalveerd van 900 naar 450, wat kan leiden tot een verdere schaarste en een opwaartse druk op de prijs.

Deze combinatie van een groeiende vraag en een afnemend aanbod geeft vertrouwen in de toekomstige prestaties van Bitcoin en voedt de verwachtingen voor een verdere stijging op de lange termijn.

ETF's op steeds meer platforms beschikbaar

De verwachting is dat Bitcoin ETF's binnenkort beschikbaar zijn op een groter aantal beleggingsplatforms. Dit zal de toegankelijkheid van Bitcoin als beleggingsproduct aanzienlijk vergroten, waardoor een bredere groep investeerders de mogelijkheid krijgt om in Bitcoin te stappen. Bovendien neemt de interesse van fondsbeheerders in Bitcoin gestaag toe, aangezien zij het potentieel ervan erkennen als een waardevolle aanvulling op hun portefeuilles.

Grayscale Bitcoin Trust

Het einde van de faillissements-liquidaties van Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) markeert een waarschijnlijk belangrijk keerpunt voor investeren in Bitcoin. GBTC was lange tijd een optie voor beleggers om indirect in Bitcoin te investeren. Het feit dat deze liquidaties binnenkort kunnen stoppen, wijst op een veranderende dynamiek in de markt. Dit betekent dat beleggers die geïnteresseerd zijn in Bitcoin zich nu meer richten op andere instrumenten, zoals Bitcoin ETF's en Bitcoin zelf.

Strategische aankopen bedrijven

Naast institutionele belangstelling zien we ook dat bedrijven steeds meer openstaan voor het idee om Bitcoin ETF's te gebruiken als instrument om hun kasreserves te diversifiëren. Dit kan een positief effect hebben op de acceptatie van Bitcoin in de bredere zakelijke wereld, waardoor het ecosysteem rondom Bitcoin verder kan groeien.

Meer toepassingen in ontwikkeling

De instroom van Bitcoin door Wall Street bevestigt grotere kapitaalstromen en brengt meer middelen voor onderzoek om van Bitcoin meer te maken dan alleen een sterke merknaam en opslag van waarde. Er zijn kansen voor nieuwe toepassingen, zowel op bestaande cryptoprotocollen als binnen de bredere sfeer van innovatie. Veel van deze toepassingen zijn waarschijnlijk nu nog niet bekend. Het feit dat de laatste maanden steeds meer ideeën en projecten worden opgezet door cryptoprotocollen die de kracht van Bitcoin als beveiligingslaag of andere toepassing zien is positief.

Resumerend

Bitcoin bevindt zich momenteel rond weerstandsniveaus, maar er is een toenemende kans op een opwaartse doorbraak. Op de lange termijn blijven de vooruitzichten positief, mede door de naderende halvering van het aanbod. De beschikbaarheid van Bitcoin ETF's op meer platforms en de interesse van bedrijven in het diversifiëren van kasreserves met Bitcoin ETF's zijn indicaties van groeiende acceptatie. Het einde van de faillissementsliquidaties van GBTC markeert een mogelijke verschuiving naar andere investeringsinstrumenten die gerelateerd zijn aan Bitcoin. Door meer toepassingen die nu misschien nog in ontwikkeling zijn, kan de vraag naar Bitcoin ook toenemen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.