Navigation

Bitcoin: langste verliesreeks van 2024 - uitdagingen rond kracht ETF's nemen toe

Bitcoin: langste verliesreeks van 2024 - uitdagingen rond kracht ETF's nemen toe

Voor 2024 ervaart Bitcoin momenteel zijn langste verliesreeks. Ondanks een eerdere piek door massale investeringen in Amerikaanse fondsen (ETF's), staan de markten nu onder druk.

Begin 2024 stroomde er veel geld naar Amerikaanse fondsen, wat Bitcoin naar een ongekende hoogte dreef. Deze fondsen, gelanceerd in januari, speelden een cruciale rol in de prijsstijging van Bitcoin door de toegenomen liquiditeit en investeerdersvertrouwen. Er waren speculanten die gokten op aanhoudende sterke instroom in ETF's en nu uit de markt zijn verdreven.

Derivatenmarkt en volatiliteit
De derivatenmarkt laat zien dat investeerders minder grote schommelingen in Bitcoin verwachten vergeleken met de volatiliteit die gepaard ging met de introductie van de Amerikaanse ETF's.

Dit zou kunnen duiden op een stabilisering van de markt, maar tegelijkertijd blijft de voorzichtigheid groot gezien de recente scherpe dalingen.

Conclusie
Terwijl de cryptomarkt een casino blijft, zorgt de langste verliesreeks van Bitcoin voor onzekerheid onder investeerders. De toekomst zal uitwijzen of deze trend een tijdelijke correctie is of een teken van diepere problemen binnen de cryptosector.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.