Navigation

Herhaling: Bitcoin: analyse op basis van dynamic trend following

Herhaling: Bitcoin: analyse op basis van dynamic trend following

[Dit bericht is op maandag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

Hieronder staat een chart van Bitcoin op bais van dynamic trend following (DTF), waarbij de koers van de asset is weggehaald en je een witte lijn en gekleurde blokken ziet.

Deze witte lijn volgt de trend van Bitcoin en wordt dynamic trend following (DTF) genoemd. DTF filtert bewegingen uit de koers om de trend beter zichtbaar te maken. Het is belangrijk om te weten dat DTF altijd iets achterloopt: je reageert dus later dan de daadwerkelijke trendomkeer, maar je pakt wel de grote trends mee. Dit systeem geeft geen indicatie voor de komende dagen, maar is puur gericht op de langere trend.

Momenteel bevindt Bitcoin zich in een stijgende trend. Dit is zichtbaar aan de gestage opwaartse beweging van de witte lijn sinds oktober 2023. De groene blokken ondersteunen deze stijging door momenten van verhoogde koopdruk aan te geven, terwijl de rode blokken periodes van verkoopdruk tonen. De recente beweging naar boven laat zien dat de opwaartse trend intact blijft ondanks enkele correcties.

De witte lijn heeft enkele bochten gemaakt, wat wijst op korte correcties binnen de grotere trend. Deze bochten hebben de langere trend niet doen omkeren. Tussen oktober 2023 en nu heeft de lijn enkele keren een neerwaartse beweging laten zien, gevolgd door een herstel en verdere stijging, wat erop wijst dat er bij deze dalingen geen lagere toppen en lagere bodems zichtbaar waren.

Kortom, de DTF-indicator laat een sterke opwaartse trend zien voor Bitcoin. Ondanks korte periodes van correctie, blijft de grotere trend stijgend. Dit suggereert een positieve vooruitblik op de lange termijn, gebaseerd op de huidige trendanalyse. Let wel, deze analyse houdt geen rekening met andere factoren en is puur gebaseerd op DTF.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.