Navigation

Herhaling: Crypto: vaag gerucht BTC als Amerikaanse reserve onder Trump - miners

Herhaling: Crypto: vaag gerucht BTC als Amerikaanse reserve onder Trump - miners
pro

[Dit bericht is op vrijdag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

Er gaan momenteel geruchten rond dat Trump in Nashville op de Bitcoin conference een strategische Bitcoin reserve voor de Verenigde Staten zou aankondigen. Deze geruchten kwamen uit een aantal bronnen, die we als bevooroordeeld en "onbetrouwbaar" willen omschrijven en daardoor niet "waterproof" zijn. Het kan dus een broodje aap zijn, maar met Trump weet je het nooit.

Er waren verschillende aanwijzingen volgens deze bronnen die deze berichten ondersteunen. Zo heeft de Republikeinse Nationale Commissie (RNC) een platform aangenomen dat positief tegenover Bitcoin staat.

Daarnaast heeft Trump ontmoetingen gehad met leidinggevenden uit de mining-sector in zijn resort Mar-A-Lago. Ook is vicepresidentskandidaat Vance een bekende hodler van Bitcoin.

Bovendien zal Trump binnenkort spreken op een Bitcoin-evenement in Nashville.

Gezien deze ontwikkelingen lijkt het moment aangebroken om een strategische reserve aan te leggen en daarmee de Amerikaanse schatkist te versterken, volgens deze bronnen. Dit zou een belangrijke stap zijn voor de verdere integratie van Bitcoin in de financiële strategie van de Verenigde Staten.

Is dit een broodje aap - de implicaties

Mocht dit gerucht waar zijn, dan zou dat betekenen dat dit een extra push gaat geven aan Bitcoin. Tegelijkertijd zou het ook goed zijn voor de miners, want die gaan op Amerikaans grondgebied de Bitcoins voor de Amerikaanse reserve minen.

We willen echt benadrukken dat de bronnen die dit melden, en die staan in de tweet hieronder, als bevooroordeeld worden beschouwd en niet onafhankelijk zijn. Dit hele gerucht kan een grote grap zijn. Dat moeten we echt benadrukken, waarbij het overigens onze visie niet verandert.

We zitten nog steeds op een stijging van Bitcoin, en als dit gerucht niet waar is, vragen we ons af hoe lang het nog duurt voordat Bitcoin echt nieuwe hoogtes bereikt.

Wat betreft de miners, als het gerucht wel waar is, zou je een grote rally kunnen zien. Voorlopig, terwijl we dus op een stijging zitten van Cleanspark, Riot en Marathon Digital, gaan we er niet vanuit dat deze op de korte termijn stijgen.

Dat zou mooi zijn, maar we hebben eerder het idee dat er nog een keer een dipje moet plaatsvinden voordat de eventuele beloning komt, en dat is dan een hele grote beweging naar boven. Nog steeds kan dit volledig misgaan, maar juist vanwege die hoge risk-reward blijven we zitten.

Al met al betekent dit dat de geruchten over een reserve die de Verenigde Staten wil aanleggen als Trump aan de macht komt, voorlopig echt als gerucht moeten worden benadrukt en misschien als broodje aap. We kunnen nu dus niet aannemen dat dit ook echt waar is.

De tweet met de bronnen

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.