Navigation

Crypto: MVRV-verhouding van Bitcoin onder de 3

De MVRV-verhouding van Bitcoin, die eerder dit jaar indrukwekkend steeg, vertoont nu een lichte daling en staat op 2,34. Traditioneel gezien is een MVRV-verhouding boven de 3 een betrouwbare indicator geweest voor het voorspellen van prijspieken. Dit schrijft Into The Block.

De MVRV-verhouding staat voor Market Value to Realized Value ratio. Deze ratio vergelijkt de marktwaarde van alle bitcoins die momenteel in omloop zijn (de marktwaarde) met de gemiddelde prijs waarop deze bitcoins oorspronkelijk zijn gekocht (de gerealiseerde waarde). Een MVRV-verhouding boven 1 geeft aan dat de marktwaarde hoger is dan de gemiddelde aankoopprijs van alle Bitcoins.

Wanneer de MVRV-verhouding stijgt, betekent dit dat de marktwaarde relatief hoger is dan de gerealiseerde waarde, wat kan wijzen op een overwaardering van Bitcoin. Als de MVRV-verhouding daalt, betekent dit dat de marktwaarde dichter bij de gerealiseerde waarde ligt, wat kan duiden op een meer evenwichtige of ondergewaardeerde markt.

Een MVRV-verhouding boven 3 suggereert historisch gezien dat de markt oververhit is en dat er mogelijk een prijspiek op komst is.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.