Navigation

Herhaling: Crypto: Bitcoin stuitert verder onderuit - eerste VWAP gebroken

Herhaling: Crypto: Bitcoin stuitert verder onderuit - eerste VWAP gebroken

[Dit bericht is op maandag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

De koers van Bitcoin is verder gedaald. In dit artikel kijken we naar de recente prijsbewegingen van Bitcoin en beoordelen de belangrijke technische niveaus die invloed kunnen hebben op de toekomstige prijsontwikkeling.

Een extra factor om in overweging te nemen is de potentiële verkoopdruk vanuit zowel de Amerikaanse als Duitse overheden. Deze overheden hebben eerder Bitcoin in beslag genomen en kunnen ervoor kiezen om deze te verkopen. Dit zou extra druk kunnen zetten op de prijs van Bitcoin.

De onderstaande grafiek toont de dagelijkse prijsbewegingen van Bitcoin. De belangrijkste elementen in de grafiek zijn de drie trendlijnen en de VWAP-niveaus.

Trendline One is de langste en meest conservatieve trendlijn, die begint in januari 2023 en een ondersteuningsniveau biedt rond de $23.000. Trendline Two begint in maart 2023 en biedt ondersteuning rond de $33.000. Dit niveau wordt versterkt door de groene rechthoek die aangeeft dat dit een significant prijsniveau is. Trendline Three is de meest recente trendlijn, die begint in juni 2023 en ondersteuning biedt rond de $47.500. Deze lijn is momenteel relevant omdat de prijs hier eerder ondersteuning heeft gevonden.

Bitcoin is onlangs door de eerste VWAP gegaan, wat aangeeft dat er een significante verandering in het volume-gewogen gemiddelde prijsniveau is geweest. Dit kan worden geïnterpreteerd als negatief. Het tweede VWAP-niveau, dat rond de $58.000 ligt, kan nu dienen als een belangrijk steunpunt.

Conclusie

Bitcoin bevindt zich momenteel in een kritieke fase, waarbij de prijs ondersteuning kan zoeken bij de tweede VWAP rond de $58.000. Een doorbraak onder dit niveau kan leiden tot verdere prijsdalingen, vooral als er extra verkoopdruk komt vanuit overheden. Aan de andere kant, als de prijs boven de tweede VWAP blijft, kan dit een teken zijn van herstel en verdere prijsstijgingen.

Voor nu is het sentiment nog altijd negatief te noemen en zoals aangegeven zijn we al wat langer voorzichtig over crypto. We houden onze up vanaf $33.000 wel vast en als Bitcoin op lagere niveaus steun vindt, gaan we misschien bijkopen. Maar nu eerst is de kans van een verdere dip van Bitcoin en de bredere cryptomarkt zeker een mogelijk.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.