Navigation

Crypto: is na de Nashville hype de top van Bitcoin voor nu bereikt

Crypto: is na de Nashville hype de top van Bitcoin voor nu bereikt

Misschien is Nashville wel even de top in Bitcoin en gaat de boel nu weer in de dump. Bij de huidige cyclus zijn we zelf naar up gegaan op 33.000 dollar. Een stijgende koers zou mooi zijn, maar zolang de weerstand rond de 72.000 dollar niet is doorbroken en er geen nieuw hoger bereik wordt neergezet, is een nieuwe sterke daling ook nog steeds mogelijk. Wel tikte Bitcoin vannacht in Azië de 70.000 dollar aan voor het eerst sinds juni.

Dit zal afhangen van de komende dagen. In ieder geval, als het aan Trump ligt, gaat Amerika dus eigenlijk de koers van Bitcoin bepalen en misschien is dat voor de lange termijn juist wel slecht.

Ook geldt dat de pro crypto houding van Trump te maken kan hebben met de grote donaties die hij heeft gekregen van de crypto-gemeenschap. Het heeft dus weinig te maken met het geloof in Bitcoin.

China

Trump had het over China tijdens de Nashville conferentie, maar daar is Bitcoin verboden. Hij zegt dat als de VS crypto en Bitcoin-technologie niet omarmen, China zal domineren: Bitcoin gaat 'to the moon' (lees: ik ben Trump en heb veel Bitcoin gekocht).

Dit is niets anders dan verkiezingsretoriek. Dat doen de democraten ook. Dat China erbij betrokken wordt, is echt pure onzin. Immers. Bitcoin is open source, dus qua techniek heeft iedereen en elk land net zoveel toegang als de Amerikanen. Dat zal ook zo blijven in de toekomst.

Niets is voorspellen

Voorspellen is niet mogelijk, maar als we zouden mogen gokken: als de komende dagen de koers van Bitcoin niet positief reageert, kan er een sterke daling in eerste instantie plaatsvinden.

Voor de iets langere termijn is wel de verwachting dat Bitcoin gaat stijgen, maar dat heeft weinig te maken met de poging tot een politieke coup die nu gaande is en na Nashville helemaal duidelijk is geworden.

Reserves zijn zeker reëel

Het is wel reëel dat overheden inderdaad een soort reserve in Bitcoin aanleggen, zoals ze dat ook doen met goud. Dat is absoluut een positieve ontwikkeling voor de komende jaren als dat daadwerkelijk gebeurt.

Zo heeft Hong Kong-wetgever Johnny Ng na de speech van Trump voorgesteld om te overwegen om de munt op te nemen in strategische financiële reserves, mits naleving van de regelgeving.

Bitcoin is niet gestegen op Nashville in weekend

Na alle pumps en het verafgoden van Bitcoin waar de Azteken nog iets van hadden kunnen leren onder een groep eensgezinde tijdens de Bitcoin Conferentie in Nashville, is zichtbaar dat Bitcoin dus niet is gestegen in het weekend. De koers van Bitcoin is zelfs gedaald vanaf haar eerdere toppen, maar is vannacht in Azië wel iets geklommen.

Dit beeld was vertekend zijn, omdat het een weekend was en daardoor institutionele beleggers ontbreken. Een positieve reactie kan dus alsnog plaatsvinden.

Als je kijkt naar de chart van Bitcoin over vijf minuten, dan zag je heel duidelijk tijdens de speech van Trump dat in plaats van dat er een toenemend volume was en een stijgende koers, er juist een afnemend volume in relatie tot de koers is geweest. Tijdens en na de toespraak van Trump werd er wel gekocht, maar het gemiddelde aangeboden aantal Bitcoin bleef aan de verkoopzijde hoger.

In ieder geval, de mensen en de hypers die op het podium stonden en in de zaal bij de conferentie, hebben misschien zelfs eerder aan de verkoopzijde dan aan de koopzijde gemanoeuvreerd.

Dat gezegd hebbende, worden we nu ook geconfronteerd met het feit dat Bitcoin weer tegen een zware weerstand aanloopt. Ook zijn de beloftes die zijn gemaakt door bijvoorbeeld Trump en senator Lummis over een reserve van Bitcoin, iets wat eerst allemaal moet worden waargemaakt en dat is ook maar afwachten of dat daadwerkelijk gaat gebeuren. En ook blijkt uit de peilingen dat Harris en Trump nu gelijk liggen waarbij Harris een reset wil met de crypto-sector.

Wat wordt er allemaal beloofd

Voormalig president Donald Trump heeft tijdens de Bitcoin conferentie in Nashville aangekondigd dat als hij herkozen wordt ervoor zal zorgen dat de federale overheid een Bitcoin reserve gaat aanhouden en haar Bitcoin-bezittingen nooit verkoopt.

Daarnaast kondigde senator Lummis een ambitieus plan aan om in de komende vijf jaar 1 miljoen Bitcoin te kopen, wat neerkomt op ongeveer 5 procent van alle Bitcoin in omloop.

Trump wil van de VS de crypto-kapitaal van de wereld maken en belooft maatregelen die vriendelijker zijn voor de cryptosector dan die van de Biden-administratie, zoals het beëindigen van de anti-crypto kruistocht en het ontslaan van SEC-voorzitter Gary Gensler.

Trumps belofte komt te midden van andere ambitieuze voorstellen op de conferentie, zoals Robert F. Kennedy Jr.'s plan om een reserve van 4 miljoen Bitcoin op te bouwen.

Het contrast

De recente steun van Trump voor Bitcoin staat in contrast met zijn eerdere afwijzing van cryptocurrencies tijdens zijn presidentschap, toen hij zei dat Bitcoin geen geld is en zijn waarde op lucht is gebaseerd.

De crypto-gemeenschap heeft ondertussen aanzienlijke financiële steun gegeven aan Trumps campagne, waaronder grote donaties van de Winklevoss-tweeling en andere durfkapitalisten.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.