Navigation

Herhaling: VS banenrapport neerwaarts gecorrigeerd met 818.000 - geen verrassing

[Dit bericht is op woensdag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

Na enige vertraging is zojuist bekendgemaakt dat de banengroei in de Verenigde Staten naar beneden is bijgesteld volgens een voorlopige schatting van nde BPS, met een afname van 818.000 banen. (Zie deze link naar de BLS.)

De daling in de banengroei, zoals nu herzien, valt binnen de verwachtingen van analisten, die rekening hielden met een verlies van banen tussen de 800.000 en 1.000.000.

De markten reageren gemengd tot positief. De Amerikaanse beurs noteert hoger, terwijl de Europese markten licht stijgen. Op de obligatiemarkten zien we dat het effectieve rendement nauwelijks beweegt, wat aangeeft dat obligaties stabiel blijven. De dollar is iets zwakker geworden, goud noteert momenteel ook iets lager, en de olieprijs toont een stijging van meer dan één procent.

Deze rally in de olieprijs is te wijten aan een NOTAM (Notice to Airmen) die Iran heeft uitgegeven voor een bepaald gebied en daardoor geruchten over toch een mogelijke aanval van Iran op Israël binnen 24 uur.

Daarnaast zien we dat de cryptomarkt hoger ligt, met Bitcoin rond de $59.800.

De herziening van de banencijfers in Amerika wordt eigenlijk als een non-event beschouwd, en de aandacht richt zich nu op de conferentie in Jackson Hole, die morgen van start gaat.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.