Navigation

Boeing: abominabele update - enorm verlies en levering van de 777X uitgesteld

De update van van Boeing $BA zoals dit weekend vrijgegeven zijn zorgwekkend. Het bedrijf rapporteerde een voorlopige GAAP-winst per aandeel van -$9,97 (min), vergeleken met een verwachte -$1,44 (min). De omzet kwam uit op $17,8 miljard, terwijl analisten rekenden op $19,2 miljard.

Deze teleurstellende cijfers zijn te wijten aan een werkonderbreking bij de International Association of Machinists (IAM) en maar liefst $5 miljard aan kosten in verband met commerciële luchtvaart en defensieprogramma's.

Boeing heeft aangekondigd dat het de omvang van zijn totale personeelsbestand met ongeveer 10% zal verminderen, wat neerkomt op ongeveer 17.000 banen. Dit is een signaal dat het bedrijf zich in een moeilijke positie bevindt. Bovendien heeft Boeing de levering van de 777X uitgesteld tot 2026, wat verdere bezorgdheid oproept over de toekomst van het bedrijf.

Gezien deze slechte prestaties en de enorme verliezen, kunnen we niet uitsluiten dat de Amerikaanse overheid mogelijk zal ingrijpen, zoals we in 2008-2009 zagen bij General Motors. Dit biedt beleggers weinig vertrouwen, vooral niet in een tijd waarin stabiliteit en groei cruciaal zijn.

Als investeerders moeten we onze aandacht op andere kansen richten en voorzichtig zijn met Boeing. De huidige situatie roept veel vragen op over de duurzaamheid en toekomst van het bedrijf in een competitieve markt. Wij dien niks met het aandeel.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.