Navigation

Boeing: iets hoger na slechte cijfers - niks mee doen - het aandeel

Boeing: iets hoger na slechte cijfers - niks mee doen - het aandeel
pro

Boeing $BA rapporteerde een aanzienlijk verlies voor het tweede kwartaal. Het bedrijf behaalde een verlies van $2,90 per aandeel, aanzienlijk slechter dan de verwachte $1,68 per aandeel. De omzet kwam uit op $16,9 miljard, wat lager was dan de verwachte $17,5 miljard. De vrije kasstroom (FCF) was negatief en bedroeg $4,3 miljard.

Ondanks de tegenvallende cijfers heeft Boeing enkele positieve stappen gezet, zoals het indienen van een uitgebreid veiligheids- en kwaliteitsplan bij de Federal Aviation Administration (FAA) en het aankondigen van de overname van Spirit AeroSystems.

Ook wordt Kelly Ortberg de nieuwe CEO. Hij is een ingenieur die zijn carrière begon bij Rockwell Collins en daar de rangen beklom. Bovendien heeft hij ooit leiding gegeven aan ontwikkelingsprogramma's voor de Boeing 787, wat hem waardevolle ervaring geeft in de luchtvaartindustrie.

Daarnaast heeft Boeing in het tweede kwartaal $10,0 miljard aan nieuwe schulden uitgegeven. Dit werd gedeeltelijk gecompenseerd door het gebruik van vrije kasstroom, zoals blijkt uit de earnings-slides. Het aandeel staat ruim 3% hoger.

Visie op het aandeel

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.