Navigation

BoJ: rente ongewijzigd - kans vermindering aankopen JGB's - dollar tegen yen

De Bank van Japan (BoJ) heeft op vrijdag aangekondigd dat ze haar belangrijkste rentetarief ongewijzigd laat, maar overweegt haar aankopen van Japanse staatsobligaties (JGB's) te verminderen. De huidige korte termijn rentetarieven blijven tussen 0% en 0,1%. De BoJ gaf aan dat ze na de volgende monetaire beleidsvergadering op 30 en 31 juli 2024 mogelijk haar aankopen van JGB's zal verminderen.

Dit besluit werd met een meerderheid van 8-1 stemmen aangenomen, waarbij bestuurslid Nakamura Toyoaki tegenstemde omdat hij van mening is dat de BoJ eerst de economische ontwikkelingen moet herbeoordelen in het vooruitzichtsrapport van juli 2024.

Dollar tegen de yen

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.