Navigation

Boohoo: zwakke cijfers leiden tot daling sectiegenoten - visie - ZAL - YOU

De Britse online modewinkel Boohoo heeft verlies gelden nadat de omzet in de eerste helft van het jaar met 17% daalde. Het bedrijf waarschuwde dat een langzamer dan verwacht herstel van de verkoopvolumes zou kunnen leiden tot weinig of geen verbetering van de omzet voor het volledige jaar, wat resulteerde in een daling van de aandelenkoers.

Zalando en Abou You

De aandelen van Zalando $ZAL zijn ook gedaald als gevolg hiervan. Binnenkort worden ook de cijfers van About You $YOU vrijgegeven. En wij sluiten het niet uit dat deze Duitse online retailer ook slecht nieuws zal brengen.

De vorige cijfers van About You werden kunstmatig verbeterd door boekhoudtrucs. Er werd gebruik gemaakt van een aangepaste EBITDA wat de overtreffende trap is van EBITDA. Deze rekenmethode laat ruimte over om cijfers er beter te laten uitzien dan de echte nettowinst.

Voor al deze aandelen lijkt het momenteel nog geen gunstige tijd om in te stappen. De marges blijven problematisch en wanneer de omzet stagneert wordt dit probleem nog duidelijker.

Terug naar Boohoo.

Het bedrijf gaf aan dat de omzet voor het volledige jaar tot eind februari 2024 naar verwachting met 12% tot 17% zou dalen, een aanzienlijke neerwaartse bijstelling ten opzichte van de eerdere prognose van een vlakke tot negatieve groei.

Asos

Boohoo's concurrent ASOS rapporteerde in september een daling van 15% in de omzet van het vierde kwartaal en voorspelde winstcijfers aan de onderkant van de verwachte range, maar zei wel vooruitgang te boeken met zijn herstelplan.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Gerelateerd

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.