Navigation

Brenntag: tempert verwachtingen - wel of geen overlap Azelis & IMCD

De Duitse chemicaliëndistributeur Brenntag $BNR rapporteerde dinsdag een kernwinst van 297,1 miljoen euro voor het tweede kwartaal, boven de verwachte 289,8 miljoen euro. Hoewel de winstverwachtingen werden overtroffen, verlaagde het bedrijf zijn vooruitzichten voor 2024 en verwacht nu een operationele EBITA tussen 1,10 en 1,20 miljard euro, lager dan de eerdere schatting van 1,23 tot 1,43 miljard euro.

Overeenkomsten en verschillen met Azelis & IMCD

  • Industrieën: Alle drie de bedrijven bedienen een breed scala aan industrieën, waaronder persoonlijke verzorging, farmaceutica en voeding. Ze zijn allemaal actief in de distributie van chemische producten en ingrediënten.
  • Geografische spreiding: Brenntag, Azelis en IMCD opereren wereldwijd en hebben een sterke aanwezigheid in Europa.
  • Productportfolio: Brenntag richt zich meer op bulkchemicaliën, terwijl Azelis en IMCD zich meer specialiseren in de distributie van speciale chemicaliën en ingrediënten.
  • Bedrijfsgrootte en omvang: Brenntag is een grotere speler met een bredere focus, terwijl Azelis en IMCD zich meer richten op nichemarkten en gespecialiseerde producten.
  • Strategische Focus: Brenntag heeft een bredere operationele focus, terwijl Azelis en IMCD meer gespecialiseerd zijn in specifieke sectoren en markten.

Hoewel de resultaten niet één-op-één te vergelijken zijn, kan dit mogelijk toch ook een signaal zijn voor soortgelijke bedrijven genoteerd in Amsterdam en Brussel. Azelis $AZE is een belangrijke speler in de distributie van speciale chemicaliën en ingrediënten. IMCD $IMCD is een wereldwijd opererende distributeur van specialiteiten en chemicaliën. Wij ondernemen geen acties met betrekking tot Azelis en IMCD. Al langer laten we deze aandelen links liggen en staat dus los van de berichtgeving bij Brenntag.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Gerelateerd

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.