Navigation

Broadcom: sterk hoger nabeurs op cijfers - uitspraken conference call

Broadcom: sterk hoger nabeurs op cijfers - uitspraken conference call
pro

Broadcom $AVGO verhoogde zijn jaarlijkse omzetverwachting op woensdag, vertrouwend op een grotere vraag naar zijn netwerkapparatuur en op maat gemaakte chips van bedrijven die investeren in infrastructuur voor kunstmatige intelligentie. Het aandeel schoot nabeurs naar boven en toonde ongeveer 15% winst.

Tijdens de conference call liet het bedrijf zich ook duidelijk positief uit over de toekomst. We hebben de belangrijkste uitspraken uit de conference call in dit artikel geordend.

Broadcom rapporteerde voor het tweede kwartaal van fiscaal jaar 2024 een omzetgroei van 43% jaar-op-jaar en een aanzienlijke stijging in zowel GAAP als non-GAAP winst per aandeel.

Het bedrijf verhoogde zijn jaarlijkse omzetverwachting naar $51 miljard. Analisten verwachtte gemiddeld een omzet van $50,42 miljard voor het fiscale jaar 2024. Het kondigde ook een 1 voor 10 aandelensplitsing aan.

Visie op het aandeel

Het aandeel Broadcom heeft de laatste tijd een sterke stijging laten zien. Hoewel we deze stijging hebben gemist, zouden we in positie blijven (als we er wel tussen zouden zitten) met een stop loss in de winst.

Ondermeer de sterke vraag naar AI-producten en de strategische overname van VMware bieden veelbelovende vooruitzichten voor verdere groei.

Sterke punten

  • Significante omzetgroei: De totale omzet steeg met 43% naar $12,487 miljoen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.
  • Sterke winstgroei: Non-GAAP winst per aandeel steeg naar $10.96, vergeleken met $10.32 vorig jaar.
  • Vrije kasstroom: Het bedrijf genereerde een vrije kasstroom van $4,448 miljoen.
  • Dividenduitkering: Een dividend van $5.25 per aandeel, wat vertrouwen uitstraalt naar aandeelhouders.
  • Aandelensplitsing: De tien-voor-één aandelensplitsing maakt het aandeel toegankelijker voor een breder scala aan investeerders.
  • AI-gedreven omzet: Recordomzet van $3.1 miljard uit AI-producten, wat 24.8% van de totale kwartaalomzet vertegenwoordigt.

Zwakke punten

  • Afname GAAP netto-inkomen: GAAP netto-inkomen daalde van $3,481 miljoen naar $2,121 miljoen.
  • Hoge lange termijn schuldenlast: De totale lange termijn schuldenlast bedraagt $71,590 miljoen.
  • Hoge kosten: De kosten voor acquisitie-gerelateerde afschrijvingen en herstructureringen drukken de winstmarges.

Aanvullende uitspraken conference call

Naast een positief persbericht met positieve vooruitzichten, heeft Broadcom tijdens de conference call een aantal opvallende uitspraken gedaan die over het algemeen de optimistische toon van het bedrijfsrapport verder versterken.

Verhoogde AI inkomstenprognose:

  • Verhoogde prognose: Broadcom heeft zijn prognose voor AI-inkomsten voor het fiscale jaar 2024 verhoogd van meer dan $10 miljard naar meer dan $11 miljard.
  • Potentieel voor hogere verkoop: CEO Hock Tan gaf tijdens een Q&A-sessie aan dat de werkelijke verkoop zelfs hoger zou kunnen zijn dan deze bijgewerkte prognose.

Prestaties van VMware:

  • Jaarlijkse boekingswaarde: De jaarlijkse boekingswaarde van VMware steeg met $700 miljoen ten opzichte van het vorige kwartaal en bereikte $1,9 miljard.
  • Totaal softwareboekingen: Deze groei in de boekingen van VMware droeg bij aan een totale stijging van de softwareboekingen met $900 miljoen, waardoor het totaal op $2,8 miljard kwam.

Vooruitzichten voor breedbandinkomsten:

  • Bijgestelde vooruitzichten: Broadcom heeft zijn vooruitzichten voor breedbandinkomsten naar beneden bijgesteld en verwacht nu een daling in het hoge dertiger procent-bereik voor het fiscale jaar 2024. Dit is een grotere daling dan de eerder voorspelde 30%.

Draadloze Inkomstenprognose:

  • Optimistische vooruitzichten: Het bedrijf blijft optimistisch over zijn draadloze inkomsten en bevestigt zijn prognose dat deze voor het jaar gelijk blijven.

Halfgeleiderinkomsten:

  • Stabilisatie en herstel: Broadcom gelooft dat zijn niet-AI halfgeleiderinkomsten gestabiliseerd zijn en verwacht een bescheiden herstel in de tweede helft van het fiscale jaar.

Leiderschap in AI en netwerken:

  • Ethernet-aanbiedingen: Broadcom beweert dat zeven van de acht grootste AI-clusters zijn Ethernet-aanbiedingen gebruiken.
  • Grootschalige GPU-implementaties: Alle grootschalige GPU-implementaties van volgend jaar worden verwacht gebruik te maken van Broadcom's Ethernet-technologie. Dit wijst op een concurrentievoordeel ten opzichte van NVIDIA.

Verschuiving in AI-verkoopmix:

  • Verkoopmix: Broadcom heeft een verschuiving in zijn AI-verkoopmix richting netwerken opgemerkt.
  • Veranderende verdeling: De mix is veranderd van een 80/20-verdeling tussen versnellers en netwerken naar een 66/33-verdeling. Broadcom verwacht tegen het einde van het jaar een 60/40-mix te benaderen.

Meer uitspraken Conference call

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.