Navigation

GBL: cijfers - verhoging aandeleninkoop - visie

Groep Brussel Lambert [afgekort GBL]  $GBL heeft aangekondigd dat het tweede kwartaal winstgevend was met een stijging van de intrinsieke waarde per aandeel. De intrinsieke waarde per aandeel steeg naar 119,30 euro, tegenover 116,53 euro een jaar eerder.

Visie op GBL en het aandeel: inkoop aandelen is verhoogd

De cijfers van GBL bevestigen onze positieve waardering voor het aandeel. Het bedrijf is ook van plan het inkoopprogramma te verhogen met 130 miljoen euro, bovenop het bestaande programma van 500 miljoen euro.

De koers van het aandeel is gedaald sinds we naar up zijn gegaan. Dat verandert echter niets aan het opwaartse potentieel van GBL. We hopen dat de cijfers de koers zullen doen stijgen, maar we zijn niet zeker of we op korte termijn echt beloond zullen worden voor onze aankoop.

Dit vanwege het minder gunstige koerspatroon. Er moet eerst een prijs gedreven ommekeer komen om een echte rally te zien. Omdat we niet weten wanneer dat zal gebeuren blijven we positief en vinden we eventuele zwakte zelfs een kans om bij te kopen.

Nog enige cijfers van GBL

Het bedrijf sloot het kwartaal af met een geconsolideerde nettowinst van 450 miljoen euro, vergeleken met een verlies van 329 miljoen euro in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

GBL heeft ook haar portefeuille geherstructureerd, waaronder de verkoop van belangen in Holcim en Mowi, wat 725 miljoen euro opleverde. Bovendien heeft GBL geprofiteerd van de sterke koersontwikkeling van Pernod Ricard, waardoor het een nettomeerwaarde van 331 miljoen euro boekte.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.