Navigation

Aedifica: winstverwachtingen verhoogd - prijsactie nog zwak

Vastgoedgroep Aedifica heeft de winstverwachtingen verhoogd na een sterke eerste jaarhelft. De verwachte EPRA-winst voor 2023 is nu 212 miljoen euro, eerder was dat 209 miljoen euro. De EPRA winst per aandeel wordt nu geschat op 4,85 euro in plaats van 4,78 euro.

Het voorgestelde bruto dividend van 3,80 euro per aandeel blijft onveranderd. De huurinkomsten stegen met 18% op jaarbasis, en de waarde van de vastgoedportefeuille is bijna 5,8 miljard euro. De schuldgraad is gedaald naar circa 39,3% na kapitaalverhogingen.

Visie op  Aedifica: neutraal op prijsactie

Hoewel we het idee hebben dat het nu langzamerhand beter gaat bij Aedifica doen we nu nog niks met het aandeel. Zo nu en dan kan er een dagkans zijn, maar dat is het ook. Dit komt door de nog steeds zwakke prijsactie gemeten over een langere periode. Al met al zijn er een paar groene grassprietjes, maar we blijven toch afwachten tot de trend van het aandeel beter wordt.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.