Navigation

Melexis: verhoogt guidance - trading byuy

Melexis $MELE heeft de verwachtingen verhoogd voor het volledige boekjaar. Voor 2023 voorspelt het bedrijf een omzetgroei van 14 tot 16%, een brutomarge van meer dan 45% en een operationele marge van ongeveer 27%. Eerder rekende Melexis op een omzetgroei van 11 tot 16 procent, met een brutowinstmarge van ongeveer 45 procent en een operationele marge van circa 26 procent.

Melexis verwacht in het derde kwartaal een omzet van 245 tot 250 miljoen euro.

Wat betreft het tweede kwartaal. De omzet in het tweede kwartaal steeg met 14% tot 236,7 miljoen euro wat beter was dan verwacht. De verkoop aan automobiel industrie vertegenwoordigde 91% van de totale verkoop.

Het brutoresultaat steeg met 19% ten opzichte van vorig jaar. Het nettoresultaat steeg met 9% tot 51,9 miljoen euro. Er wordt een interim dividend van 1,30 euro bruto per aandeel uitgekeerd.

Visie op Melexis: trading buy

Zoals gemeld zijn we deze overgestapt op een trading buy. Dit vanwege het potentieel voor sterke cijfers en een verbetering van de outlook. Dat blijkt ook zo te zijn. Of het voldoende zal zijn moet nog blijken gezien het algemene sentiment.

De cijfers geven aan dat het bedrijf ondergewaardeerd is, ondanks de sterke afhankelijkheid van de auto-industrie, wat een risico is. Op korte behouden we de trading buy, maar voor de langere termijn blijven we neutraal. Dit is gebaseerd op het koerspatroon waarbij het aandeel steeds weer afketst op een weerstandsniveau. Voor nu zijn de cijfers echter goed genoeg om te handelen in een opwaartse richting.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.