Navigation

Ab Inbev: cijfers: positieve visie intact

Anheuser-Busch InBev $ABI rapporteerde donderdag een hoger dan verwachte winst voor Q2 en handhaafde de prognose voor 2023. Het herstel in China na covid en sterke prestaties elders compenseerden de impact van een terugslag van Bud Light in de VS.

We blijven positief over dit aandeel en geloven in de langetermijnvisie en strategie van AB InBev. Hoewel we op korte termijn enige terughoudendheid zien (ondanks de rally op dit moment), blijven we optimistisch vanwege het potentieel op de lange termijn.

We denken dat de expertise van Ab Inbev en de globale spreiding beter is dan bij andere brouwers.

Enige cijfers van Ab Inbev

De omzet daalde met 1,4%, maar prijzen stegen met 9,0% door prijsverhogingen en verschuiving naar duurdere dranken. In China en andere markten was er groei in verkopen en winst, maar in de VS daalde de verkoop van Bud Light na een social media promotie. De kernwinst steeg met 5,0% YoY tot $4,91 miljard. De prognose voor 2023 blijft een EBITDA-groei tussen 4% en 8%.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.