Navigation

Fagron: cijfers - geen positie

Fagron $FAGR [momenteel doen we niks met het aandeel] behaalde in H1 2023 een hogere omzet dan verwacht met een stijging van 13,1% naar bijna 372 miljoen euro. Vooral Noord-Amerika presteerde sterk, met een groei van 29% tot 145 miljoen euro. De aangepaste EBITDA bedroeg 72 miljoen euro, met een marge van 19,4%. De winst per aandeel daalde licht tot 0,46 euro en de vrije kasstroom was 30 miljoen euro.

Voor 2023 verwacht Fagron een hoge enkelcijferige autonome omzetgroei en een verbetering van de winstgevendheid. De middellange termijn doelstellingen zijn gehandhaafd.

Fagron zal 20 miljoen dollar investeren in de Amerikaanse herverpakkings-activiteiten, voornamelijk in 2024, naast reguliere onderhoudsinvesteringen van 3 tot 3,5% van de omzet.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.