Navigation

Solvay: cijfers - historisch lage schuldratio - long blijven

De cijfers van Solvay $SOLB zijn een "mixed bag". We vinden de cijfers enige hoop geven dat er een verbetering op komst is op het boekhoudkundige niveau. De balans werd verder versterkt met een onderliggende nettoschuld van 3,1 miljard euro en een historisch lage schuldratio van 0,9. Maar moeten ook zeggen dat de markt an sich moeilijk te voorspellen is.

We blijven echter op een kooppositie, omdat we uiteindelijk denken dat beleggers toch een hogere waardering aan het aandeel zullen geven vanwege de opsplitsing. Deze was qua voorwaarden teleurstellend, maar de reële waarde van het aandeel ligt nog steeds hoger.

Terwijl we op 89 euro zijn gaan kopen hebben we voor de zeer korte termijn niet al te hoge verwachtingen gezien de prijsactie van het aandeel. Dat neemt echter niet weg dat we toch op een stijging blijven anticiperen.

Enige cijfers van Solvay

De omzet bedroeg 3,08 miljard euro, een daling van 9,2% op jaarbasis. De onderliggende EBITDA daalde met 8,6% tot 790 miljoen euro, waarvan autonoom 2,6% minder sterk. De onderliggende nettowinst was 426 miljoen euro, hoger dan de verwachte 377 miljoen euro.

De outlook voor het volledige boekjaar werd door Solvay bevestigd, ondanks een uitdagende macro-economische omgeving en een aanhoudend zwakke vraag.

Er wordt uitgegaan van een EBITDA in 2023 die autonoom met 2% stijgt of maximaal 5% daalt ten opzichte van 2022, wat neerkomt op ongeveer 2,9 miljard tot 3,1 miljard euro bij de huidige wisselkoersen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.