Navigation

Euronav: cijfers - sterk - dividend - long blijven

De cijfers van Euronav $NAV die vandaag zijn uitgekomen zijn voor ons een bevestiging om positief te blijven over het aandeel. Het bedrijf had de sterkste operationele prestatie buiten de coronapandemie in 2020.

Daarnaast komt het totaal van dividenden op $2,63 in 2023, wat heel hoog is. Reden genoeg om bullish te zijn.

Het aandeel heeft wel een wat mindere prijsactie, maar we kopen bij als de koers nog iets verder zou terugvallen. Dit naast de reeds aangehouden longpositie vanaf 9,4 euro.

Enige cijfers van Euronav

Euronav rapporteerde een nettowinst van $161,8 miljoen in Q2 2023, vergeleken met een nettoverlies van $4,90 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. De proportionele EBITDA steeg naar $247,6 miljoen, tegenover $74,9 miljoen vorig jaar en de omzet steeg van $148,7 miljoen naar $348,2 miljoen.

Aandeelhouders krijgen een dividend van $0,80 per aandeel voor Q2, met een totaal van $2,63 dividend per aandeel in 2023.

Euronav verwacht dat de markt voor grote ruwe tankers goed gepositioneerd is om de huidige upcycle voort te zetten, ondanks seizoensgebonden factoren.

45% van de VLCC-vloot is verhuurd aan $44.750 per dag, en voor de Suezmax is dit 50% aan $49.500 per dag.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.