Navigation

Dieteren: positieve waardering sinds 2021 - "free ride"

Sinds we in februari van 2021 op 72 euro zijn overgegaan naar een positieve waardering voor D'Ieteren [Dieteren] $DIE is de koers sterk gestegen.


Als eerste willen we benadrukken dat we positief blijven over het aandeel, maar wij momenteel geen extra aandelen bijkopen. Wel zouden we een stop loss inleggen die aanzienlijk in de winst ligt om eventueel als een "free ride" te profiteren van een verdere stijging.


Hoewel het aandeel de laatste tijd wat heeft ondergeleverd door zorgen over de algehele economie zien we op zich meer upside in het aandeel waarbij het aandeel de laatste tijd dus in een corrigerende fase zit.


Eventuele upside komt door de niet aflatende speculatie dat het onderdeel Belron - (Carglass) wordt klaargestoomd om naar de beurs te gaan. De trend van het aandeel gemeten over een iets langere periode is mogelijk opwaarts aangezien Belron een hogere waarde zal kunnen impliceren als het beursgenoteerd is.


Dat gezegd hebbende toont de huidige prijs actie van het aandeel inderdaad aan dat er een nieuwe katalysator nodig is om echt beduidend verder te stijgen.


Zoals gezegd, er komt steeds meer fantasie in het aandeel rond een eventuele beursgang van Belron en dat is reden om op een uptrend te blijven zitten. Maar het verzwaren van deze mooie aankoop (op veel lagere niveaus) doen wij niet.


Enige parameters tot en met 2025

Voor 2023 wordt door de markt een winst per aandeel (wpa) van 10,8 euro verwacht, voor 2024 van 12,7 euro en voor 2025 van 14,6 euro.


Het EBIT-resultaat wordt geschat op 1,43 miljard euro voor 2023. Voor 2024 wordt een EBIT van 1,65 miljard euro en voor 2025 een EBIT van 1,87 miljard euro voorspeld door analisten.


De vrije cashflow wordt respectievelijk ingeschat op 500 miljoen, 660 miljoen en 805 miljoen euro voor de jaren 2023, 2024 en 2025.


De omzet wordt voor 2023 geraamd op 10,95 miljard euro. Dit zal in 2024 stijgen tot 11,72 miljard euro en volgens analisten uitkomen op 12,53 miljard euro in 2025.


Belron belangrijkste onderdeel: Carlos Brito

Belron is het belangrijkste onderdeel van de D'Ieteren Group. Sinds dit jaar heeft Dieteren een nieuwe CEO, Carlos Brito, voormalig topman van AB InBev.
Sommigen speculeren dat dit kan betekenen dat Belron mogelijk naar de beurs gaat en een vergelijkbaar traject als AB InBev zal volgen.


De onderdelen van Dieteren

Belron (50,01%): Dit bedrijf, bij velen bekend als Carglass, is wereldleider op het gebied van herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. Belron is actief in 37 landen.


D'Ieteren Automotive (100%): Dit is de grootste autodistributeur in België met een marktaandeel van meer dan 22%. In de portfolio zitten Volkswagen, Audi, Bentley, Porsche, Bugatti, Lamborghini, Seat en Skoda.


Parts Holding Europe (PHE) (100%): Dit onderdeel is een Europese leverancier van reserveonderdelen en diensten voor voertuigen en vrachtwagens. Het bedrijf is actief in verschillende Europese landen, waaronder Frankrijk, België, Spanje, Italië, Luxemburg en Nederland. Vorig jaar kondigde D'ieteren aan dat het Parts Holding Europe (PHE) overnam van Bain Capital Private Equity voor €540 miljoen met volgens eigen zeggen een ondernemingswaarde van €1,7 miljard.


TVH Parts (40%): Het berdrijf TVH Parts is een leverancier van onderdelen voor vorkliften, industriële, bouw- en landbouwmachines. TVH Parts is wereldwijd actief en heeft ongeveer 81 vestigingen.


Moleskine (100%): Dit Italiaanse bedrijf is wereldwijde ontwikkelaar en verkoper gespecialiseerd is in notitieboeken, schetsboeken, agenda's en planners.
D'Ieteren Immo (100%): Dit onderdeel houdt zich bezig met de vastgoedactiviteiten van de groep, beheert het 36 sites.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.