Navigation

KBC: cijfers bevestiging prima gang van zaken - mogelijke handelskans

In het tweede kwartaal overtrof KBC $KBC de verwachtingen en kondigde ook een nieuw aandeleninkoopprogramma aan. Hoewel er zwakke punten in de cijfers zitten zijn ze overall sterk.

We zien we een handelskans in KBC. Dit betekent niet dat de koers permanent zal stijgen, maar met de ondersteuning van het inkopen van eigen aandelen zou een stijging van 10 tot 20 procent in de komende maanden niet verrassend zijn.

Natuurlijk hangt dit af van de marktstemming. De prijs gedreven actie ziet er er in ieder geval, hoewel nog niet optimaal, beter uit voor het aandeel.

De solvabiliteit bleef sterk, met een fully loaded common equity ratio van 16,5 procent. De resultaten van de recente stresstest van de EBA weerspiegelen de sterke fundamenten op dat gebied.

In Q2 2023 boekte KBC een nettowinst van 966 miljoen euro, gesteund door hogere nettorente-inkomsten, een beter verzekeringsresultaat, hogere nettoprovisie-inkomsten, verbeterde trading- en reëlewaarderesultaten en de seizoenspiek in dividendinkomsten.

Overige netto-inkomsten daalden echter door een eenmalige meerwaarde in het vorige kwartaal met betrekking tot de verkoop van de Ierse portefeuille. De winst per aandeel steeg van 2,10 naar 2,29 euro per aandeel.

KBC zal zoals verwacht 1,3 miljard euro surpluskapitaal uitkeren aan aandeelhouders via aandeleninkoop en ook in november een interim-dividend van 1 euro per aandeel uitkeren. De nettorente-inkomsten stegen met 6% op kwartaalbasis en 13% op jaarbasis. De nettorentemarge voor Q2 2023 was 2,11%, een toename van 7 basispunten ten opzichte van vorig kwartaal en 20 basispunten ten opzichte van vorig jaar.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.