Navigation

KBC: dip aandeel op cijfers - trading kans

Na de cijfers van KBC $KBC die over het algemeen redelijk waren, met altijd wel iets wat zwakker is en om over te "zeuren", is het aandeel gedaald. Wij zien dit als een mooie handelskans.

Voor de lange termijn blijven we neutraal ten opzichte van het aandeel, maar op basis van de cijfers zou een stijging van 10 tot 20 procent of meer, afhankelijk van de omstandigheden, realistisch kunnen zijn.

De cijfers bevestigen voor ons dat het bedrijf voorlopig voldoende winst blijft genereren voor aandeelhouders. Het dividend van KBC is eveneens aantrekkelijk met 4%.

Het dividend wordt momenteel (onder voorbehoud) door analisten geschat op €5,35 voor 2023, €5,20 voor 2024 en €5,50 voor 2025.

De winst per aandeel (onder voorbehoud) wordt ingeschat op €7,90 voor 2023, €7,81 voor 2024 en €8,50 voor 2025.

Op basis hiervan gaan we de huidige dip gebruiken als een trading buy. Tot slot, stel dat de gehele markt wel verder corrigeert, dan kan KBC meedoen. Dat zou dan mogelijk zelfs een moment zijn om nog een keer te verzwaren.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.