Navigation

Ontex: verkoop Algerijnse divisie - reorganisatie aandeel

Ontex $ONTEX heeft woensdagavond aangekondigd dat het een akkoord heeft bereikt om zijn Algerijnse divisie te verkopen aan Hygianis. De activiteiten van Ontex in Algerije genereerden in 2022 ongeveer 50 miljoen euro aan omzet. De beslissing om zich terug te trekken uit deze activiteiten werd al genomen in 2021. Het is vermeldenswaard dat Ontex de verkoopprijs niet heeft bekendgemaakt.

Visie op Ontex

Deze ontwikkelingen zijn interessant voor onze investeringsstrategie. Ze komen op een moment waarop we sinds mei op een stijging zitten. De lopende herstructurering binnen Ontex, die ook weer het bericht over Algerije laat zien, kan mogelijk extra waarde toevoegen aan onze positie, aangezien dit kan leiden tot verbeterde strategische kansen en financiële vooruitzichten voor het bedrijf.

We blijven op een stijging zitten, maar weten niet wanneer de beloning komt. Er komt echter een moment dat de markt inziet bij dit high risk aandeel dat het mogelijk zwaar ondergewaardeerd. Zeker als de reorganisaties het bedrijf weer op het juiste spoor zetten.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.