Navigation

Euronav: gemiddelde schattingen wpa door analisten met 11% verhoogd

De gemiddelde schatting voor de winst per aandeel (wpa) voor 2023 van Euronav $EURN is volgens gegevens van S&P verhoogd.

De wpa-schatting is gestegen van $2,85 naar $3,17. De voorspelling voor de omzet blijft stabiel op US$1,32 miljard.

Positief signaal voor trend aandeel

De recente stijging van de  wpa-schattingen met 11% wijst op een positief vooruitzicht. Euronav presteert beter dan de markt tot nu toe had verwacht.

Vanaf februari 2022, toen de koers op 9,4 euro stond, zijn wij overgegaan op een positieve waardering. De aandelenkoers blijft relatief achter bij de sterke vooruitzichten, waardoor er mogelijk nog veel opwaarts potentieel is.

Zodra de stemming op de financiële markten minder mistig is, zoals nu, is de kans groot dat we onze positieve waardering herhalen door bijvoorbeeld via een trading buy extra op een up te gaan.

Het bedrijf zal ook profiteren van de verschuiving naar groene energie in de toekomst wat een extra stimulans kan zijn voor het aandeel.

Tot slot heeft Euronav een moderne vloot waardoor het goed gepositioneerd is voor toekomstige groei en daar volop van kan profiteren.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.