Navigation

Sipef: onderuit na cijfers - op afstand gevolgd

Sipef $SIP heeft in het eerste semester minder palmolie geproduceerd dan vorig jaar, wat heeft geleid tot een daling van winst en omzet, zoals blijkt uit de halfjaarcijfers. Ondanks de uitdagingen verwacht Sipef bevredigende recurrente nettojaarresultaten (positieve en bevredigende jaarlijkse resultaten.) tussen 60 en 70 miljoen dollar te behalen. De vooruitzichten zijn afhankelijk van palmolieprijzen, productiegroei en beleid.

[We houden het aandeel op afstand. De vooruitzichten die het bedrijf schetst zijn onzeker vanwege alle misten en maren die worden toegevoegd. Dit zet het handel lager neer. Momenteel is de prijsactie van het aandeel zwak en test het zelfs steunniveaus. Het is niet duidelijk of deze wel of niet zal standhouden.]

De palmolieproductie daalde met 2,8% in de eerste zes maanden, vooral in het tweede kwartaal. De bananenproductie steeg echter met 26,3% op jaarbasis. Het nettoresultaat bedroeg 31,2 miljoen dollar vergeleken met 63,9 miljoen dollar vorig jaar, terwijl de omzet daalde van 249,8 miljoen naar 218,6 miljoen dollar.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.