Navigation

Kinepolis onderuit na cijfers - geen favoriet - wel nieuwe trading kans

Kinepolis $KIN behaalde aanzienlijk betere resultaten in het eerste halfjaar van 2023. De koers van het aandeel is toch sterk gedaald. Dit betekent echter niet het einde van het "entertainment-effect" voor het bedrijf.

Mogelijk weer een trading kans in het aandeel

Door de daling, ondermeer op een afname in het aantal bezoekers, biedt dit misschien een kans voor handel. Hoewel we het aandeel niet als een echte koop beschouwen qua onderliggende trend vanwege de grote schuldenlast en het wispelturige karakter van de business kan deze dip misschien overdreven zijn gezien de vooruitzichten. Wat dat betreft ontstaat er mogelijk een trading kans in het aandeel die wel als hoog risico mag worden aangemerkt.

Bij een waarschijnlijk te lage inschatting van de winst per aandeel van €2,01 voor dit jaar lijkt het aandeel na de dip van vandaag gunstig voor een opwaartse trade omdat er brokers kunnen zijn die de verwachtingen gaan verhogen.

De cijfers van Kinepolis

De omzet steeg met 25,1% ten opzichte van H1 2022 en met 19,8% ten opzichte van H1 2019. De EBITDA (aangepast voor huur en opbrengst per bezoeker) bereikte recordhoogtes.

Kinepolis boekte een recordomzet met 16,8 miljoen bezoekers. Wel was er een daling van het aantal bezoekers met 5,3% ten opzichte van H1 2019. Kinepolis investeert in groeipotentieel en verwacht positieve ontwikkelingen in de komende maanden en jaren.

De EBITDA voor H1 2023 bedroeg €82,0 miljoen, vergeleken met €68,2 miljoen in 2022 en €69,2 miljoen in 2019. De aangepaste EBITDA (EBITDA) bereikte €64,3 miljoen. De totale winst verdubbelde tot €20,8 miljoen. De winst per aandeel was €0,77. De vrije kasstroom bedroeg €22,30 miljoen. De netto financiële schuld bleef rond €422,6 miljoen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.