Navigation

Roularta: slechte cijfers - vergane glorie - dividend

Gedurende H1 2023 ondervond Roularta $ROU druk op omzet en winst als gevolg van stijgende kosten en economische onzekerheid. Wij doen niks met het aandeel. We zien het een beetje als vergane glorie.

De koersactie wijst op zijn best op een zijwaarts patroon. Maar meer ook niet, waarbij wij het niet uitsluiten dat het dividend in de toekomst steeds onzekerder wordt.

De geconsolideerde omzet bedroeg 159,4 miljoen euro. EBITDA bereikte 8,4 miljoen euro, wat overeenkomt met 5,3% van de omzet, vergeleken met 17,8 miljoen euro in het voorgaande jaar.

EBIT verschoof van een positieve 8,3 miljoen euro (H1 2022) naar een negatieve 0,5 miljoen euro in 2023. Het geconsolideerde nettoreultaat was -1,0 miljoen euro.

Verwachte economische onzekerheid, hogere kosten en budgetbeperkingen zullen naar verwachting impact hebben op reclame-inkomsten in H2. De kaspositie daalde naar 63,2 miljoen euro (in vergelijking met 84,5 miljoen euro eind 2022) als gevolg van dividenduitkering en investeringen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.