Navigation

EVS: hoger na cijfers - nu al weer redelijk aan de prijs

Op 17 augustus 2023 bracht EVS (EVS Broadcast Equipment) $EVS positieve resultaten naar buiten voor de eerste helft van 2023, evenals een positiever vooruitzicht.

De koers is aanzienlijk gestegen, maar het is onzeker of er nog veel potentieel voor een verdere koersstijging is. We nemen momenteel geen posities in EVS in, ondanks de betere prijs gedreven actie en het zogenaamde feit dat ongeveer 80% van de Belgische aandelen een overnamekandidaat zijn.

De volumes in het aandeel zijn laag wat rare koerssprongen eerder mogelijk maakt. Maar grote instituten laten hierdoor ook het aandeel links liggen.

Volgens de prognose wordt verwacht dat de winst per aandeel zal toenemen tot 2,01 in 2023, 2,31 in 2024 en 2,11 in 2025. Gedurende dezelfde jaren blijft het dividend ongewijzigd op 1,10. Deze schattingen worden echter met voorzichtigheid benaderd vanwege beperkte beschikbare gegevens.

De nettowinst bedroeg 21,2 miljoen euro, wat leidde tot een verwaterde winst per aandeel van 1,52 euro, een verbetering van 0,37 euro ten opzichte van de resultaten in het eerste halfjaar van 2022.

De sterke start omvatte een krachtige orderinname van 84,0 miljoen euro en een omzet van 87,4 miljoen euro gedurende de eerste zes maanden, wat een stijging van 29% vergeleken met het vorige jaar vertegenwoordigt, zelfs zonder opbrengsten uit Grote Evenementen Verhuur.

Bovendien steeg de brutomarge met 2,4 punten ten opzichte van het voorgaande jaar, als gevolg van de optimalisatie van marges.

Vooruitkijkend wordt de gegarandeerde omzet voor 2023 geschat op 158,7 miljoen euro, terwijl de omzetprognose voor het jaar is opgewaardeerd naar een bereik van 160-170 miljoen euro.

Het langetermijnorderboek voor de periode na 2023 is verhoogd naar 61,7 miljoen euro. De brutomarge zal enigszins negatief worden beïnvloed in het tweede halfjaar van 2023 door de kosten van de Bill of Materials (BOM).

Deze positieve prestatie en groeistrategie ondersteunen de opwaardering van de Earnings Before Interest and Taxes (EBIT)-richtlijn naar 32,5-38,5 miljoen euro voor het volledige jaar, wat het streven naar duurzame en winstgevende groei weerspiegelt.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.