Navigation

Galapagos: weer lager - Citi downgrade - visie

De koers van Galapgos $GLPG is ondertussen nog verder weggezakt. Onlangs kwam het biotechbedrijf met zeer zwakke cijfers en een sombere outlook. Zoals reeds aangegeven zitten we sinds enige maanden op een up die wordt omschreven als hoog risico.

De reden om op een stijging te zitten heeft niks te maken met de cijfers. Dit heeft te maken met een grote kaspositie die een hogere waarde heeft dan de huidige market cap, waardoor we nog steeds het aandeel zien als een potentiële overname kandidaat.

Citi Research heeft overigens deze donderdag het advies voor Galapagos verlaagd van kopen naar houden. Het koersdoel is verlaagd van 51,00 naar 41,00 euro. Ook zijn de omzettaxaties aanzienlijk verlaagd met lagere kosten als enig vangnet. De verwachting dat Galapagos in 2025 'break even' draait, wordt door de zakenbank als niet realistisch beschouwd.

Citi wijst op de bezorgdheid onder beleggers over de pijplijn van Galapagos, ondanks een kaspositie van 4 miljard euro. Het nieuwe management onder leiding van CEO Paul Stoffels zou de pijplijn moeten aanvullen, maar het tempo van overnames en de keuze voor oncologie maken beleggers sceptisch. De verslechterde omzetvooruitzichten met Jyseleca en vertragingen in de pijplijn versterken deze zorgen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.