Navigation

MDxHealth: lager na de cijfers - niks mee doen

MDxHealth $MDXH heeft in de eerste helft van dit jaar aanzienlijk meer omzet gegenereerd dan in dezelfde periode vorig jaar. Ondanks deze positieve ontwikkelingen is het nettoverlies echter toegenomen tot $22,3 miljoen, vergeleken met $18,1 miljoen in dezelfde periode in 2022.

De koers reageert negatief op de cijfers en staat 5% lager. Dit nadeel volgens we overigens op de voet. De market cap is erg laag. Daarnaast zien we geen reden om iets te doen met dit aandeel aan de hand van zowel de prijsgedreven actie als de fundamentele gegevens.

In de eerste helft van 2023 is de omzet jaar-op-jaar met maar liefst 142 procent gestegen tot $31,4 miljoen. Bovendien is de brutomarge verbeterd van 44,4 naar 59,5 procent ten opzichte van een jaar geleden.

De operationele kosten zijn gestegen van $22,8 naar $35,2 miljoen. Het beschikbare kassaldo aan het einde van juni bedroeg $39,5 miljoen.

Voor het volledige jaar 2023 handhaaft het bedrijf zijn verwachting van een omzet tussen $65 en $70 miljoen. MDxHealth zou volgens eigen zeggen op koers liggen om in de eerste helft van 2025 een positieve aangepaste EBITDA te behalen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.