Navigation

VGP update: 8% groei in huurinkomsten - visie

In de eerste helft van 2023 heeft VGP nieuwe en vernieuwde huurovereenkomsten ter waarde van 36,2 miljoen euro getekend, wat heeft geleid tot ruim 8% groei in huurinkomsten.

In januari heeft VGP een positieve waardering gekregen. Tot nu toe heeft dit nog niks opgeleverd. We blijven echter op een up zitten en de update waar het bedrijf vandaag mee is gekomen zien we als bevestiging dat het aandeel ondergewaardeerd is.

De kaspositie van het bedrijf werd versterkt met 267,9 miljoen euro uit Allianz Joint Ventures en binnenkort nog eens 450 miljoen euro van Deka.

CEO Van Geet benadrukte een transactie van 700 miljoen euro met Deka in Q3 2023 en een volledige portefeuille-overdracht tegen Q3 2024, waardoor ruim 700 miljoen euro aan kasrecycling mogelijk wordt gemaakt.

De H1 winst voor belasting  bedroeg 48,6 miljoen euro, met een netto inkomen van 34,7 miljoen euro. Echter, het netto resultaat daalde met ruim 77% naar 34,7 miljoen euro.

De schuld-ratio steeg van 34,4% naar 40,1%. Op 30 juni 2023 waren er 24 projecten in aanbouw, waarvan 90,7% voorverhuurd, beter dan het marktgemiddelde. De voltooide portefeuille omvat 207 gebouwen met een gemiddelde leeftijd van 3,7 jaar en een bezettingsgraad van 98,8%.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.