Navigation

Kinepolis: 5 procent lager - volumes - AMC

Het aandeel van Kinepolis $KIN daalt met 5%. Volgens marktwaarnemers komt dit door zorgen over de lopende staking in Hollywood. Dit gegeven is echter al bekend en de opvallend hoge handelsvolumes in dit aandeel, vergeleken met het gemiddelde, trekken onze aandacht. Het lijkt alsof sommige partijen meer weten.

Maar er kan ook een vergezochte connectie zijn met de problemen bij AMC in de VS. Hoewel deze aandelen en bedrijven niet direct vergelijkbaar zijn, kunnen markten soms irrationeel reageren. AMC bevindt zich in ernstige financiële problemen, terwijl dit niet het geval is voor Kinepolis, wat ondanks de lopende staking in Hollywood, nog steeds positief kan verrassen.

Hoewel we op dit moment geen actie ondernemen, vanwege de opvallend hoge handelsvolumes bij de dalende koers, sluiten we niet uit dat het aandeel wellicht een kans biedt voor een handelsmoment bij een rustigere periode. Op de lange termijn zijn we echter neutraal ten opzichte van dit aandeel.

Kinepolis heeft een solide bedrijfsvoering. Een positief aspect dat wij herkennen is de inspanning om de gemiddelde omzet per bezoeker te verhogen via het verkopen van consumpties. Al met al is het nu "even" afwachten om wellicht daarna tijdelijk opwaarts te traden.

Wat betreft AMC. De aandelen van bioscoopketenexploitant AMC Entertainment (AMC) dalen met 2% voor de opening van de beurs, voordat het voorgestelde aandelenconversieplan van het bedrijf van kracht wordt. Het aandeel heeft in de afgelopen week meer dan 60% van zijn waarde verloren. De preferente aandelen van het bedrijf met de afkorting APE zullen niet meer verhandeld worden vanaf vrijdag na de omgekeerde aandelensplitsing van 1 op 10. Het aantal gewone aandelen van klasse A zal toenemen van 524.2 miljoen naar 550 miljoen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.