Navigation

QCP Capital: mogelijke prijsstijging voor BTC

QCP Capital voorspelt een sterke toename in volatiliteit en mogelijk een grote prijsstijging van BTC (Bitcoin) aan het einde van dit jaar en in het komende jaar. Deze voorspelling wordt aangewakkerd door twee belangrijke factoren: de Blackrock spot ETF-regelgeving en de Bitcoin halvering (halving).

De Blackrock spot ETF-regelgeving belooft de deuren te openen voor institutionele investeringen in Bitcoin. Dit kan leiden tot een toename van de vraag en mogelijk een prijsstijging van BTC. Institutionele spelers hebben vaak aanzienlijke invloed op de markt en hun betrokkenheid kan de algehele marktvolatiliteit vergroten.

Daarnaast wordt er reikhalzend uitgekeken naar de Bitcoin halvering, een gebeurtenis die elke vier jaar plaatsvindt. Bij deze gebeurtenis wordt de beloning voor het delven van nieuwe Bitcoin gehalveerd.

Historisch gezien heeft de halvering geleid tot een stijging van de Bitcoin-prijs. Dit komt doordat het aanbod van nieuwe Bitcoin afneemt, wat kan leiden tot een grotere vraag en dus een stijging van de prijs.

Toelichting: tot nu toe nog geen effect

Opmerkelijk is dat BTC momenteel ongevoelig lijkt te zijn voor algemene economische berichten of marktbewegingen. Dit in tegenstelling tot eerdere tijden, waarin ze vaak correleerden met traditionele economische factoren, zoals de dollar, de rente en aandelen. De correlatie met deze traditionele markten is nu bijna helemaal verdwenen.

De liquiditeit in crypto is momenteel erg laag en waarschijnlijk ligt daar de sleutel. Zodra de liquiditeit weer gaat toenemen is de kans groot dat Bitcoin inderdaad een rally gaat doormaken. Wat er voor die tijd zal gebeuren is onduidelijk. Dit ook gezien de tradingrange waar Bitcoin al langere tijd inzit.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.