Navigation

Herhaling: Buffett-indicator: op hoogste niveau sinds april 2022

Herhaling: Buffett-indicator: op hoogste niveau sinds april 2022

[Dit bericht is op vrijdag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

De Buffett-indicator geeft aan dat de Amerikaanse aandelenmarkt het duurst is sinds april 2022. Volgens de Buffett-indicator, die gebaseerd is op de aanpak van de legendarische belegger Warren Buffett, suggereert een hoge waarde dat de aandelenmarkt mogelijk overgewaardeerd is.

Wanneer de Buffett-indicator hoog is, geeft dit aan dat de aandelenmarkt mogelijk overgewaardeerd is en dat beleggers voorzichtigheid moeten betrachten. Een lage waarde van de indicator suggereert daarentegen dat de aandelenmarkt wellicht ondergewaardeerd is en dat er mogelijk koopkansen zijn.

De Buffett-indicator, genoemd naar de legendarische belegger Warren Buffett, is een maatstaf die wordt gebruikt om de waardering van de Amerikaanse aandelenmarkt te beoordelen. Het wordt berekend door de totale marktwaarde van alle beursgenoteerde aandelen in de Verenigde Staten te delen door het bruto binnenlands product (BBP) van het land. Deze indicator wordt gebruikt om te bepalen of de aandelenmarkt overgewaardeerd of ondergewaardeerd is in vergelijking met de omvang van de economie.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.