Navigation

David Buik: verkoop aandelen – signaal voor recessie of natuurlijke aanpassing

David Buik, die we al ruim 30 jaar kennen en die naast zijn prachtige Engels een juweel is van de financiële markten, is qua kennis iemand om naar te luisteren. Hij komt met zijn visie op de huidige ontwikkelingen op de financiële markten die we hieronder hebben uitgewerkt.

Dit is de samenvatting en hieronder de tekst uitgewerkt: Sinds 2024 focussen Amerikaanse beleggers op technologie en AI, wat de S&P 500 naar $47 biljoen bracht. De Nasdaq 100 daalde echter tot in correctiegebied. Beleggers zijn bezorgd over rentebesluiten en stijgende Amerikaanse schulden ($35 biljoen). Britse aandelen hebben minder geleden ondanks lagere waarderingen door Brexit. Amerikaanse markten reageren sneller op waarschuwingen, maar een recessie lijkt voorbarig voor nu, aldus buik.

Het artikel uitgewerkt

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.