Navigation

Buy the Dip & Sell the Rip: winstnemen op trading posities DSFIR en UCB - overzicht

Buy the Dip & Sell the Rip: winstnemen op trading posities DSFIR en UCB - overzicht

We gaan in 2 aandelen, DSM-Firmenich en UCB waar we onlangs een trading positie in hadden winstnemen bij het onderdeel buy the dip and sell the rip (hier staat de uitleg). We willen weer de benadrukken op dat dit puur amusement is en dat de meeste beleggers geld verliezen met het korte termijn traden, oftewel dat gaat richting gokken. 

Ook willen we benadrukken dat dit trading is en dat beide aandelen ook voor de langere termijn zijn gekocht. Dat staat dus los van het traden in aandelen wat we doen met buy the dip and sell the rip.

Het aandeel DSM-Firmenich $DSFIR kochten we recent op 112 euro en nu stappen we uit op 117 euro. We bezaten 25 aandelen. De daling was niet het gevolg van negatieve berichtgeving, maar van een herschikking binnen de STOX-indexen.

Ook gaan we de winst verzilveren in UCB $UCB. Daar zijn we in gaan traden op 152,6 euro met 10 aandelen. Nu stappen we uit op 160,6 euro. Hier hebbe we een extra zetje gehad van broker upgrades.

Met deze acties ruimen we de boel weer op en we hebben dan alleen nog NN Group openstaan. Daar hebben we inmiddels wel een dividend van 1,28 euro per aandeel op ontvangen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.