Navigation

Sofina: ByteDance koopt aandelen terug van Amerikaanse werknemers

ByteDance, het moederbedrijf van TikTok, koopt voor $300 miljoen aan aandelen terug van Amerikaanse werknemers, wat de waardering van het bedrijf op $223,5 miljard brengt

Dit is een daling van 26% ten opzichte van het voorgaande jaar. Deze zet wordt vermoedelijk beïnvloed door het Amerikaanse verbod op TikTok en een veranderd liquiditeitsbeleid.
Het is ook interessant om te zien of deze nieuwe waardering gevolgen heeft voor de participatie van Sofina $SOF, aangezien dit bedrijf een belangrijke aandeelhouder is.

Tegelijkertijd meldde The Wall Street Journal dat ByteDance in het eerste kwartaal van 2023 bijna $6 miljard operationele winst behaalde, bijna een verdubbeling ten opzichte van het voorgaande jaar.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.