Navigation

ByteDance: in gesprek Tencent en anderen verkoop videogames - SOF - PRX

ByteDance: in gesprek Tencent en anderen verkoop videogames - SOF - PRX

ByteDance heeft bevestigd dat het in gesprek is met Tencent en andere mogelijke kopers over de verkoop van zijn video game activiteiten. Er wordt gemeld dat ByteDance de waardering van zijn gamestudio's verlaagt om een deal mogelijk te maken.

Ondanks het enorme succes van TikTok en Douyin heeft ByteDance geen rendement behaald uit zijn gaming-investeringen.

Sofina

De Belgische holding Sofina $SOF heeft een belang in ByteDance. De verkoop van de video game activiteiten lijkt een logische stap, aangezien ByteDance er vrijwel niets aan verdient. De omzet van ByteDance bedroeg 54 miljard dollar in de eerste helft van 2023, waarbij de inkomsten uit de games vrijwel nihil waren.

Waarschijnlijk zal het niet direct invloed hebben op de koers van Sofina, dat overigens op basis van haar portfolio als ondergewaardeerd wordt beschouwd. We zitten op een up.

Voorlopig rekenen we op niet te veel, ook gezien het magere momentum van de koers. Maar zodra haar onderliggende portfolio, waaronder ByteDance, weer tot leven komt, kan de koers sterk omhooggaan. Daar willen we op wachten.

Prosus

Eén van de potentiële kopers zou Tencent zijn, waarin het in Amsterdam genoteerde Prosus $PRX een groot belang heeft. Als Tencent echt deze videotak wil kopen moet het ook echt bijdragen aan het resultaat. Immers, de laatste tijd zijn er te veel tegenslagen geweest en als er een te hoge prijs wordt betaald voor deze overname zou dat een duim omlaag zijn van beleggers.

Domestic games droegen ongeveer 21% bij aan de totale omzet van Tencent in het derde kwartaal, volgens de meest recente kwartaalcijfers van het bedrijf, die ook lieten zien dat mini-games hebben bijgedragen aan een herstel in marges. Wat dat betreft zou een overname goed passen in de activiteiten van Tencent.

Tencent is ook agressief eigen aandelen aan het inkopen. Maar dat effect is tot nu toe niet echt merkbaar op de aandelenprijs. Wat betreft Prosus, we zitten ook hier op een up. Het risico is wat groter geworden en dit aandeel kent ook geen momentum. Toch geldt, net als bij Sofina, dat ook de huidige waarde van Prosus te laag is ten opzichte van haar holdings.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.