Navigation

CAC index: blik op de chart - prijs gedreven actie

Bij deze kijken we naar het beeld op de France CAC 40 $CAC. Deze is onlangs sterk gedaald, met name door de zwakte in financiële en luxe aandelen. Deze zwakte kwam na de aankondiging van president Macron om vervroegde verkiezingen uit te schrijven na de Europese verkiezingen.

De CAC 40 bevindt zich op de zeer korte termijn in een neerwaartse beweging, zoals te zien is in de recente scherpe daling naar 7.525 punten. Deze daling volgt op een hoogtepunt dicht bij de bovenste grens van het stijgende kanaal. Ondanks deze recente daling, blijft de langetermijntrend van de CAC 40 echter opwaarts gericht.

Sinds 2014 heeft de index een consistente opwaartse trend laten zien, met meerdere hogere toppen en hogere bodems binnen een stijgend kanaal. Deze langetermijntrend wordt ondersteund door de parallelle lijnen die de grenzen van het kanaal vormen. Hoewel de index nu een sterke correctie doormaakt, is de algehele richting over de lange termijn nog steeds opwaarts.

De recente daling kan gezien worden als een tijdelijke daling binnen de bredere opwaartse trend. Zolang de index binnen het stijgende kanaal blijft en steun vindt bij de onderste grens, blijft de opwaartse trend intact.

Samengevat, ondanks de huidige sterke daling, blijft de langetermijntrend van de CAC 40 opwaarts, met de recente correctie mogelijk als een tijdelijke hapering binnen een bredere stijgende markt.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.