Navigation

CAC: nu weer geplaagd door luxe aandelen - blik op de situatie

Nadat we eerder het idee hadden om toch iets te doen op de CAC40 via ETF's, hebben we met een beetje geluk niets gedaan. En inderdaad, geluk speelt ook een rol bij beleggen, wat je overigens kan afdwingen. Zo is onze gedachte.

In ieder geval geldt dat na de Franse verkiezingen de Franse bankaandelen bijvoorbeeld fors gedaald zijn en we dachten dat die dip misschien kansen zou geven.

Toch hebben we niets gedaan met de Franse bankaandelen en wachten we nog steeds. Ook hebben we toen gekeken om op de CAC40 een ETF in te nemen. En ook daarin hebben we niets gedaan. Nu blijkt dat een beetje mazzel te zijn geweest, nu naast dat eerst de banken, het nu tijd is dat de luxe aandelen aan het dalen zijn.

We doen overigens niets momenteel in de luxe aandelen, maar blijven wel LVMH met bovengemiddelde interesse volgen. De anderen, zoals bijvoorbeeld Kering, blijven we ver van weg. Kering is de eigenaar van Gucci en kwam woensdag nabeurs weer met een veel slechtere outlook. (Zie dit artikel.)

Dit betekent dat we nog steeds wachten met de Franse beurs. Kijken we naar de chart van de Parijse CAC40, de hoofdindex, dan zal het ons niet verbazen als we toch nog verder dalen naar niveaus rond de 7200, dat zou dan de onderkant van het huidige trendkanaal zijn. Dan gaan we weer opnieuw kijken of we inderdaad op de Franse beurs wat gaan doen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.