Navigation

Herhaling: Canada: escaleert handelsconflict China - nieuwe tarieven EV's en meer

[Dit bericht is op maandag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

Het handelsconflict tussen Canada en China escaleert verder met de aankondiging van nieuwe maatregelen vanuit Canada. Als reactie op China's handelspolitiek, heeft Canada aangekondigd een belasting van 100% in te voeren op elektrische voertuigen afkomstig uit China, evenals een heffing van 25% op staal en aluminium.

Deze nieuwe tarieven zijn bedoeld als represaille voor wat Canada ziet als oneerlijke handelspraktijken en het beschermen van zijn eigen industrieën. Het conflict, dat al enige tijd aan de gang is, lijkt nu een nieuwe fase in te gaan met zwaardere maatregelen en toenemende spanningen tussen de twee landen.

Het is nu weer wachten op een reactie van China. Niet alleen tegen Canada, maar ook de rest van de westerse wereld. Uiteindelijk hebben handelsbarrières weinig nut, zoals blijkt uit een onderzoek dat wij eerder hebben geplaatst en hier is te vinden.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.