Navigation

Valuta: dollar tegen de yen daalt tot onder de 150 - carry trade

De dollar tegen de yen is gedaald tot onder de 150 en staat nu op 149,9 als momentopname. Nadat de Bank of Japan de rente heeft verlaagd, zoals reeds vanochtend opgemerkt en gebracht op onze website, zien we dat de carry trade inderdaad wel eens versneld kan worden afgewikkeld. We hebben hier eerder over geschreven, ondermeer in dit artikel leggen we dat uit.

Wij zitten nog steeds op een daling van de dollar tegen de yen. We noemen dit een pain trade, omdat we ondanks dat alles tegen ons inging zijn blijven zitten. Langzamerhand nadert deze positie alweer onze instap. We blijven we short zitten op de dollar tegen de yen.

We weten niet of de dollar tegen de yen nog verder zal dalen, maar als dit wel gebeurt, en zeker in dit hoge tempo, dan kan de euforie die we nu zien op financiële markten wel eens weer tijdelijk afgebroken.

Het einde van de carry trade betekent ook dat er tijdelijk minder geld, om het simpel uit te drukken, voorradig is om te beleggen en dit kan dan een negatieve reactie veroorzaken. Het is dus van belang om dit allemaal in de gaten te houden.

Tot slot willen we zeggen, tot nu toe vandaag, trekt de markt zich er niets van aan en wil de markt naar boven, maar de dag is nog niet voorbij.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.