Navigation

Caterpillar: stop in de winst leggen - free ride

We gaan onze stop loss order in Caterpillar $CAT verhogen, zodat we weer een mooie free ride hebben. Deze wordt verhoogd van $232, wat ons instapniveau was, naar $300.

Een strategie van ons is om altijd te zoeken naar aandelen met mooie kansen die uiteindelijk langdurig kunnen stijgen. Dat lukt niet altijd, maar als dat wel zo is, leggen we vervolgens een stop in de winst. Daarmee ervaren we minder stress en maken we ons minder zorgen over tussentijdse correcties. Stel dat er een bear market komt, dan kunnen we altijd weer de strategie aanpassen.

Op 5 februari kwam Caterpillar met cijfers en die waren sterk. Het bedrijf sloot het jaar 2023 af met een bedrijfskas van $70 miljard. Zelfs als de orders afnemen en de economie verslechtert, heeft het bedrijf genoeg middelen om aandeelhouders te belonen. In 2023 heeft het bedrijf in totaal $7,5 miljard teruggegeven aan aandeelhouders via aandeleninkoop en dividenden.

Het is ook bijna de vraag of Caterpillar een "puur" cyclisch bedrijf is, gezien zijn lange termijn opdrachten en technologische voorsprong die wereldwijd voor een toppositie zorgen. Aan de andere kant blijft Caterpillar gedeeltelijk cyclisch van aard en zijn er wel risico's in China. Het is dus een mix die uitslaat naar positief.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.