Navigation

Commerzbank & ABN AMRO: CEO Deutsche bank: overnames geen hoge prioriteit

Commerzbank & ABN AMRO: CEO Deutsche bank: overnames geen hoge prioriteit

Overnames en fusies hebben momenteel geen hoge prioriteit voor Deutsche Bank $DB. Dit zei CEO Christian Sewing op donderdag tegen nieuwszender CNBC aan de zijlijn van het Wereld Economisch Forum in Davos. De financiële groep overweegt echter wel kleinere overnames.

Daarmee is de speculatie, die al als twijfelachtig werd gezien, nog verder afgezwakt. Commerzbank $CBK en ABN AMRO $AAB werden eerder als kandidaten genoemd door Bloomberg als eventuele overnamekandidaten. Hoewel de kans als klein werd gezien, is het wel een feit dat gezien de tegenvallende winstgevendheid van banken en al jaren de tegenvallende koersvorming de weg naar een consolidatieslag wel is ingezet.

Terug naar Sewing

Fusies en overnames in de banksector, vooral in Europa, zullen op een gegeven moment plaatsvinden volgens de topman van Deutsche Bank. Maar het belangrijkste daarvoor is dat bepaalde voorwaarden zijn vervuld. Sewing verwees daarbij naar regelgevende voorwaarden en naar de voltooiing van de bankenunie in Europa.

Vanwege de sterk gestegen rente moet ook worden nagedacht over waardeverschillen tussen de hypotheekportefeuilles van veel banken, zei Sewing. Daarom ziet hij overnames niet als een prioriteit voor dit jaar.

Sewing pleitte op het World Economic Forum opnieuw voor een heropleving van de securitisatiemarkt als tussenstap om meer van de benodigde financiering voor particuliere investeringen in Europa te genereren.

Bij securitisaties bundelen banken leningen tot verhandelbare effecten om ze aan investeerders te verkopen. Hiermee ontdoen ze zich van het risico van wanbetalingen. [Dat laatste is maar de vraag terugkijkend naar 2008 toen animal spirits het overnamen].

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.