Navigation

Country Garden doet schuldbetalingen in grace period: beperkt bedrag - Reuters

Country Garden heeft rentebetalingen gedaan op twee Amerikaanse dollarobligaties net voor het aflopen van de grace period (genadeperiode) op dinsdag, zo zei een persoon dicht bij het bedrijf. Dit schrijft Reuters.

De grootste particuliere vastgoedontwikkelaar van China slaagde er niet in coupons te betalen op de obligaties ter waarde van $22,5 miljoen die op 6 augustus verschuldigd waren, wat de angst voor de financiële situatie van de ontwikkelaar verergerde en de markten gedurende hun genadeperiodes van 30 dagen in spanning hield.

Hoewel het bedrag relatief bescheiden is zou het niet betalen de fragiele hoop op financiële markten hebben ondermijnd. De situatie onderstreept nog steeds de fragiele staat van de vastgoedsector in China te midden van een campagne van de overheid tegen hoge schulden en een matige economische opleving na de pandemie. Stimuleringsmaatregelen zijn geïntroduceerd, maar mogelijk is meer steun nodig om het vertrouwen in de sector te herstellen.

Country Garden makes debt payments in relief for China property sector, source says
Country Garden has made interest payments on two U.S. dollar bonds just as a grace period was due to end on Tuesday, a person close to the company said, in a relief for the embattled developer and crisis-hit Chinese property sector.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.