Navigation

Country Garden: wil vervallende obligatie verlengen - slecht signaal

De Chinese ontwikkelaar Country Garden probeert de vervallende obligatie te verlengen (zie ook eerdere berichten). Dit wordt gemeld door de media. De bouwer verzoekt enkele obligatiehouders om feedback over een voorstel om de betaling van een yuan-obligatie die op 2 september afloopt te verlengen met aflossingen over 36 maanden. De obligatie heeft een hoofdsom van 3,9 miljard yuan ($ 537 miljoen) volgens gegevens verzameld door Bloomberg.

Visie op Country Garden

De mededeling van China Garden toont aan dat de situatie ernstig is. Het bedrijf zegt nu over 36 maanden deze vervallen rente te betalen. Dit lijkt op een uitstel, maar zal waarschijnlijk een afstel worden: dus geen terugbetaling of slechts een gedeelte.

Gezien deze ontwikkeling mag gesteld worden dat de onroerendgoedcrisis in China veel erger is dan de markt denkt. Als dit een olievlek-effect buiten China zal hebben kan dat een tijdelijk negatieve invloed op de financiële markten hebben.

Aangezien dit mogelijk is zijn we voor nu toch wat voorzichtiger en sluiten een meer risk-off situatie niet geheel uit. Vooralsnog zou een eventuele defensiehouding van beleggers (als dat gebeurt, wat altijd koffiedik kijken is) niet direct betekenen dat financiële markten in een bearmarket komen. Maar het kan wel een reden zijn om gas terug te nemen. Een excuus om winst te nemen en te testen of de bodems in (aandelen) hoger zijn dan voorheen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.